Aρωματα fm group

εχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φοράμε το αγαπημένο μας άρωμα; Πέρα από τον προφανή λόγο του να μυρίζουμε στους άλλους ευχάριστα, υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 4 βασικοί λόγοι που κάνουν τη χρήση αρωμάτων αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησης του εαυτού μας.
• Τα αρώματα είναι φορείς μνήμης. Η μυρωδιά τους ξυπνά συχνά μνήμες συνδεδεμένες με ένα συγκεκριμένο άτομο η με ευχάριστες και ζεστές στιγμές του παρελθόντος και της παιδικής ηλικίας. Κανείς δεν ξεχνά εύκολα, για παράδειγμα, το άρωμα της μητέρας του.
• Μας βοηθούν να «αποδράσουμε» αφού μας χαλαρώνουν, δίνοντάς μας μία αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης, ακόμα και μία αίσθηση ελευθερίας, ξυπνώντας μέσω της όσφρησης όλες μας τις αισθήσεις.
• Μας προσδίδουν γοητεία και μας δημιουργούν την αίσθηση ότι είμαστε ξεχωριστοί, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μας. Πολλές φορές εκφράζουν τη διάθεση και την προσωπικότητά μας, αφήνοντας την προσωπική μας σφραγίδα στο χρόνο.
• Τα αρώματα με φερομόνες, εκείνες δηλαδή τις χημικές ουσίες που διεγείρουν τη σεξουαλική επιθυμία στο αντίθετο φύλο, μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε ακόμη πιο ελκυστικές.
Τελικά ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε να φοράμε το άρωμά μας είναι το ότι απλώς αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε πιο χαρούμενες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις